MEDICAL CARD

Etiqa Family Takaful Berhad

INGIN MENDAPATKAN MEDICAL CARD ANDA?

SEBAB ANDA PERLUKAN MEDICAL CARD

Sering kita dengar terdapat ramai pihak tidak ambil tahu dan peduli mengenai kepentingan perlindungan insuran dan takaful ini. Ada juga segelintir pihak yang masih lagi menolak perlindungan ini dengan berbekalkan alasan mahal dan tidak mahu membebankan diri dengan bayaran bulanan tersebut. 


Pada masa kini, perlindungan insuran dan takaful ini telah menjadi satu keperluan yang amat penting dalam kehidupan kita. Ianya dapat membantu kita sekiranya menghadapi sebarang musibah seperti sakit, kemalangan, kematian, lumpuh dan sebagainya. Sebagai contoh, sekiranya seseorang individu menghidap penyakit kronik yang termasuk dalam senarai yang dilindungi pihak insuran dan takaful, pihak ini akan membiayai kos perubatan individu tersebut. Sebaliknya, sekiranya kita tidak dilindungi oleh insuran dan takaful maka kita terpaksa membayar dengan wang saku sendiri untuk kesemua perbelanjaan yang timbul samada daripada kemalangan ataupun kos perubatan untuk merawat penyakit yang dihadapi.

Selain daripada itu, perlindungan insuran dan takaful ini akan memberi ketenangan sekiranya kita dan keluarga kita ditimpa musibah, memastikan keluarga kita dapat menjalankan kehidupan seperti biasa walaupun ditimpa musibah dan mengelakkan kita, isteri dan anak –anak daripada meminta-minta sekiranya ditimpa musibah. Secara tuntasnya, perlindungan ini merupakan satu cara dan kaedah yang sangat terbaik dalam melindungi kewangan dan pendapatan kita. 

KEISTIMEWAAN ETIQA TAKAFUL MEDICAL CARD

Rawatan kecemasan klinik (10pm-9am)

Tiada had bilik tahunan 365 hari

Tiada had kos bil hospital seumur hidup

Tiada ko-takaful/ko-payment

Kos bil hospital ditanggung sehingga RM1.5 juta setahun & RM500 bilik (365 hari)

Elaun tunai harian hospital kerajaan RM200 (365 hari)

Rawatan kanser, buah pinggang & pindah organ

Penjagaan jururawat di rumah sehari RM100

Pilihan add on: 

Hubungi kami untuk mendapatkan khidmat pelanggan kami+60179023132

ETAKFUL SERVICES BY RUBYPERUNDING ETIQA FAMILY TAKAFUL BERHAD2022